11 Mart 2015 Çarşamba

Dinledik: Madonna "Rebel Heart" (2015)

*Albümü iTunes'dan satın alabilir veya Spotify'da dinleyebilirsiniz.




Popun kraliçesi, on üçüncü stüdyo albümü Rebel Heart için genç yaştaki çocuklarının dinlediklerinden ilham aldığını ve onların yorumlarıyla fikirlerini şekillendirdiğini söylüyor. Mainstream hip hop camiasından Nicki Minaj ve rap krallarından Nas ile düet yaptığı, Kanye West'in de prodüktör olarak yer aldığı albümde genel anlamda hip hop kültürünün Madonna üzerindeki yansıması açıkça hissediliyor. (Birçok şarkının "explicit" şarkı sözlerine sahip olduğu da gözlerden kaçmıyor.) Albümde birçok farklı türün etkisi de görülmüyor değil gerçi. "Unapologetic Bitch" şarkısında görülen reggae havası da bunlardan arasında. İşte bu yazıda Rolling Stone ve Billboard'dan 70'şer puan koparan albümde backvokal'in beğendiği şarkılara birlikte göz atacağız.



Vampirella'nın beğendiği şarkılar:

  • "Ghost Town"
Albümün "Living for Love" sonrası ikinci single'ı. Şarkının prodüktörlüğünü Madonna'nın yanı sıra Billboard yapmış. Şarkı sözlerinde ise Madonna iki kişiden yardım almış:  Jason Evigan, Evan Bogart ve Sean Douglas. Evigan ile Douglas'ı, Jason Derulo'nun "Talk Dirty" şarkısındaki çalışmalarından dolayı tercih etmiş. Şarkı sadece stüdyoda sadece üç gün içinde tamamlanmış. Ben bu şarkının Madonna'nın sesine çok yakıştığını düşünüyorum.
  • "Wash All Over Me"
"Wash All Over Me" de tıpkı "Ghost Town" gibi Madonna'nın ses rengine yakıştırdığım, hoş ve dinlemeye değer bir şarkı.

  • "Rebel Heart"
Albümün deluxe versiyonunda bulunan bu son şarkı, gördüğünüz gibi albümle aynı adı taşıyor ve gerçekten samimi bir havası var. Albümü güzel bir şekilde sona erdiriyor.


Akın'ın beğendiği şarkılar:
  • ''Devil Pray''
Albümde tekrar tekrar dinlediğim şarkı. Dini ifadelerin bulunduğu şarkı orta tempoya sahip. Şarkı albümde öne çıkmasına rağmen, klip çekimi yapımında şu anlık herhangi bir haber yok. Belirtmem gerekirse albümdeki favorim.

  • ''Living For Love''

Başlangıç için gerçekten doğru bir karar. Hem hareketli tempo hem de yüksek vokal kullanılan şarkı kulakları dolduruyor. Madonna'nın resmi Youtube hesabında şarkının birçok farklı versiyonu var. Onlara da bir göz atın derim.

  • ''Iconic''

Oldukça farklı tını bir arada bu şarkıda. Bu yüzden havalı bir hali var. Ancak şarkının bazı yerlerinde başka şarkılardan kesitler duyar gibi hissettiğimi söylemek isterim. Chance The Rapper ve MikeTyson'ın eşlik ettiği şarkı, albümün kalitesini artırıyor.


2 yorum:

  1. Albümünün geleceğinden hiç haberim yoktu! Bir an önce dinlemeliyim.

    YanıtlaSil